Foto van Sucade Draadjesvlees
van 1 reviews

Sucade Draadjesvlees

serveert: 4door: Mees Ruttenop: 2022-03-09

Een Oud Hollandse klassieker, die het goed doet in de herst, winter en lente. Je kunt voor dit vlees ook een snelkookpan gebruiken, om de bereidingstijd een stuk in te korten.

IngrediëntenStappen

Ingrediënten

Stappen

 1. Aanbakken

  Kook 800 ml water. Schil de uien en snijd ze in grove stukken. Wrijf de sucadelappen aan beide zijden in met ruim peper en zout. Smelt de boter in een grote braadpan of dutch oven. Braad de sucadelappen aan beide kanten aan, zodat ze bruin verkleuren.

 2. Kruiden

  Voeg de uien toe aan de pan. Knijp de 3 tenen knoflook met een knoflookpers uit in de pan. Voeg vervolgens het takje rozemarijn, en eventueel andere kruiden, toe. Dat kán in een kaasdoek of kruidenbuiltje.

 3. Wijn en bouillon

  Schenk de rode wijn in de pan. Giet 800 ml kokend water in een maatbeker. Doe hier de 2 runderbouillonblokjes bij. Roer met een vork tot de bouillonblokjes zijn opgelost. Schenk de bouillon bij het vlees. Doe de deksel op de pan.

 4. Sudderen

  Laat het vlees minstens 3 uur sudderen op een laag vuurtje. Gebruik voor een goede verspreiding van de hitte een sudderplaatje. Controleer het vlees af en toe om te kijken of er voldoende braadvocht is. Als het braadvocht te veel ingedikt is voeg dan 100 ml kokend water toe. Na 3 uur sudderen is het vlees klaar en kan het worden opgediend. Serveer met rijst of aardappelen (vastkokend of iets kruimig).