Butler snijblok

Butler Hakblok - kopsbeukenhout

Inmiddels heb ik de snijplank van Butler één jaar. In dit artikel wil ik delen wat ik er van vind en hoe je het moet onderhouden.

Van de maker:

"Met dit hakblok van Butler voel je je een professionele kok. Het zware blok is maar liefst 6 cm dik en ligt zeer stevig op je aanrecht. Het is te gebruiken voor het meest uiteenlopende snij- en hakwerk. Dit Butler hakblok is gemaakt van kops beukenhout. Het label van het Hakblok geeft duidelijke tips voor onderhoud en gebruik. Om te zorgen dat het houten Hakblok langer meegaat wordt aangeraden deze regelmatig in te oliën met Butler onderhoudsolie."

  • Voor al het dagelijks snij- en hakwerk in de keuken
  • Gemaakt van kopsbeukenhout
  • Inclusief tips voor onderhoud en gebruik

Scroll naar:

Review

In mijn leven heb ik al een aantal snijplanken versleten. Vooral veel van die plastic IKEA plankjes die buigen als je ze te warm afwast. Voor mijn verjaardag vroeg ik een goeie snijplank met een aantal dingen die ik belangrijk vind:

  • Hout as materiaal
  • Hoger van gemiddeld
  • Moet minstens 10 jaar mee gaan

En dat is gelukt ook. De Butler snijplank is ideaal als je wat langer bent dan gemiddeld (Wanneer ik de handafwas doe, heb ik standaard pijn in m'n rug).

Wat ik belangrijk vond, was dat we geen plastic snijplank gebruiken. Goedkopere plastic snijplanken kunnen nogal splinteren en zo microplastic/weekmakers in je eten achterlaten.

Hiernaast ziet hout er ook gewoon mooier uit.

De plank is een absolute unit, dus hij is heel groot, zwaar en hoog. Ik vind het zelf prettig dat ik bijna een volledig gerecht van voorbereiden op de plank, zonder dat ik ruimte te kort kom.

Onderhoud

Het onderhoud van de plank bestaat uit een aantal dingen.

Dagelijks onderhoud van een snijplank

Dit geldt niet alleen voor deze snijplank, maar voor alle houten snijplanken:

  • Pas op met langdurig blootstelling van water
  • Reinig de plank met een vochtige ruwe spons of met citroen of limoen indien hij echt vies is of al je eten naar ui begint te smaken

Maandelijks onderhoud van een snijplank

Aangezien dit een plank is van zeker 10 kilo, is het handig om deze maandelijks te onderhouden. Wanneer je de plank net aangeschaft hebt is het handig om dit vaker te doen.

  1. Reinig de plank met water, citroen en een ruwe spons
  2. Smeer de plank ruim in met Butler Olie of een andere plantaardige neutrale olie.

De olie kun je hier vinden: Butler Snijplank olie

Alle blogs over kookartikelen op ReceptDelen.nl zijn geschreven na uitgebreid gebruik van een product. Dit zijn dan ook geen sponsorposts. Indien dat wel zo is, staat dat er bij.

Oh, trouwens!

Op deze website kun je recepten delen met vrienden, familie of collega's

Als je een account maakt, kun je vervolgens op de Profiel pagina mensen uitnodigen. Zij accepteren dan de uitnodiging op hun account onder Profiel.

Vervolgens zie je op de Recepten pagina, alle publieke recepten maar ook de geheime recepten van jouw groep!

Account aanmaken