Butler Hakblok - Hoge snijplank van kopsbeukenhout
Inmiddels heb ik de snijplank van Butler één jaar. In dit artikel wil ik delen wat ik er van vind en hoe je het moet onderhouden.
Van de maker:
"Met dit hakblok van Butler voel je je een professionele kok. Het zware blok is maar liefst 6 cm dik en ligt zeer stevig op je aanrecht. Het is te gebruiken voor het meest uiteenlopende snij- en hakwerk. Dit Butler hakblok is gemaakt van kops beukenhout. Het label van het Hakblok geeft duidelijke tips voor onderhoud en gebruik. Om te zorgen dat het houten Hakblok langer meegaat wordt aangeraden deze regelmatig in te oliën met Butler onderhoudsolie."
- Voor al het dagelijks snij- en hakwerk in de keuken
- Gemaakt van kopsbeukenhout
- Inclusief tips voor onderhoud en gebruik
Koop de butler snijplank hier
Is de plank niet op voorraad? Een "BooS Block" is een perfect alternatief: Koop het hakblok hier
Scroll naar:
Review
In mijn leven heb ik al een aantal snijplanken versleten. Vooral veel van die plastic IKEA plankjes die buigen als je ze te warm afwast. Voor mijn verjaardag vroeg ik een goeie snijplank met een aantal dingen die ik belangrijk vind:
- Hout als materiaal
- Hoogte van de snijplank (voorkomt rugpijn)
- Moet minstens 10 jaar mee gaan
En dat is gelukt ook. De Butler snijplank is ideaal als je wat langer bent dan gemiddeld (Wanneer ik de afwas doe, heb ik standaard pijn in m'n rug).
Wat ik belangrijk vond, was dat we geen plastic snijplank gebruiken. Goedkopere plastic snijplanken kunnen nogal splinteren en zo microplastic/weekmakers in je eten achterlaten.
Hiernaast vind ik hout er ook gewoon mooier uit zien. Deze snijplank, of hakblok, laat je gewoon op je aanrecht liggen in plaats van dat je hem opbergt. Kan ook niet echt anders want de plank is moeilijk zwaar.
De plank is een absolute unit, dus hij is heel groot, zwaar en hoog. Ik vind het zelf prettig dat ik bijna een volledig gerecht kan voorbereiden op de plank, zonder dat ik ruimte te kort kom.
Onderhoud
Het onderhoud van de plank bestaat uit een aantal dingen.
Dagelijks onderhoud van een snijplank
Dit geldt niet alleen voor deze snijplank, maar voor alle houten snijplanken:
- Pas op met langdurig blootstelling van water
- Reinig de plank met een vochtige ruwe spons
- Reinig de plank met citroen en zout indien hij echt vies is of al je eten naar ui begint te smaken
Maandelijks onderhoud van een snijplank
Aangezien dit een plank is van zeker 10 kilo, is het handig om deze maandelijks te onderhouden. Wanneer je de plank net aangeschaft hebt is het handig om dit vaker te doen.
- Reinig de plank met water, citroen en een ruwe spons
- Smeer de plank ruim in met Butler Olie of een andere plantaardige neutrale olie.
De olie kun je hier vinden: Butler Snijplank olie
Door het oliën van de plank gaat hij er na verloop van tijd zo uit zien, een mooie donkere houtkleur:
Koop de butler snijplank hier
Is de plank niet op voorraad? Een "BooS Block" is een perfect alternatief: Koop het hakblok hier
Alle food blogs over kookartikelen op ReceptDelen.nl zijn geschreven na uitgebreid gebruik van een product. Dit zijn dan ook geen sponsorposts. Indien dat wel zo is, staat dat er bij.
Oh, trouwens!
Op deze website kun je recepten delen met vrienden, familie of collega's
Als je een account maakt, kun je vervolgens op de Profiel pagina mensen uitnodigen. Zij accepteren dan de uitnodiging op hun account onder Profiel.
Vervolgens zie je op de Recepten pagina, alle publieke recepten maar ook de geheime recepten van jouw groep!
Account aanmaken