De lekkerste recepten, gerechten en maaltijden van jouw groepen en anderen
Leer koken en gerechten bereiden via recepten uit het online kookboek van onze community. Op ReceptDelen kan je makkelijk je weekmenu samenstellen, makkelijke recepten vinden en lekkere gerechten leren koken.
Log in om zelf jouw recept of oma's recepten toe te voegen, recepten aan je favorieten toe te voegen of recepten te delen met je familie, vrienden of collega's.
Dit is het makkelijkste, snelste en lekkerste gyoza recept voor ongeveer 30 stuks.
Dit gerecht, de japanse dumplings, zijn op zichzelf al een hele maaltijd en de saus vult elke smaak aan waarvan je niet wist dat je hem wou proeven.
De meeste ingrediënten van dit gerecht kun je vinden bij supermarkt. De mirin, sake en gyozavellen kun je vinden bij de Toko!
Een Oud Hollandse klassieker, die het goed doet in de herfst, winter en lente.
Je kunt voor dit vlees ook een snelkookpan gebruiken, om de bereidingstijd een stuk in te korten.
Zorg er voor dat je mooie sukadelappen koopt, magere runderlappen kunnen sneller wat droger aanvoelen omdat ze minder vet hebben.
Draadjesvlees, of stoofvlees, is een super makkelijk recept om te maken omdat je enkel de sukade aanbraadt en vervolgens stooft in wijn en bouillon.
Makkelijke en gezonde bananen pannenkoeken lekker om mee te ontbijten of als tussendoortje
Bananenpannenkoeken zijn de perfecte snack voor fanatieke sporters, omdat ze veel eiwit bevatten en vetarm zijn. En schijnbaar zijn ze uitermate geschikt voor kleine kinderen!
Deze glutenvrije en zuivelvrije bananenpannenkoeken zijn dus een gezonder alternatief voor de klassieke American pancakes. Dit ontbijt geeft je genoeg energie om je dag te kickstarten, geeft je een vol gevoel en is rijk aan vitamines, mineralen en vezels.
Een tijd geleden vroeg ik een vriend met Zuid-Afrikaanse roots, wat zijn lievelingseten was. Zonder aarzelen zei hij: “Bobotie”.
Wij aten vroeger wel uit pakjes, maar voornamelijk Hollands. Ik raad je dan ook volledig af dit gerecht met een pakje te maken.
Het gerecht is een verrassende combinatie van zoet, hartig en kruidig. Qua looks is het geen hoogstandje, maar qua smaak zeker wel.
Het is overigens lekker met orzo, rijst of aardappelen.
Bobotie is een Zuid-Afrikaanse ovenschotel. Het is super eenvoudig te maken en wanneer je alles eenmaal in huis hebt, is het gemakkelijk opnieuw te doen.
Boerenkool stamppot met een rode wijn en picalilly jus
Boerenkool is een gerecht dat bekend staat als een echte vuller.
Het originele/algemene boerenkool recept is vaak smaakloos, te lang gekookt en droog.
Dat is zonde, want boerenkool kan echt een heel lekker gerecht zijn.
Het geheim van een goeie boerenkool stamppot zit hem in de roomboter, jus en kruiden.
Dit recept was een geslaagd probeersel. Een hele kip op de Kamado barbecue leggen is natuurlijk vragen om moeilijkheden. Meestal droogt je kippenborst uit terwijl je poot nog niet gaar is.
Precies om deze reden raad ik dan ook aan de kip te "vlinderen" of de poten en vleugels los te snijden.
Dat terzijde, deze Kamado grilled kip wordt heerlijk zacht door de boter, kruidig door de verse salie of rozemarijn en krokant door een zout en olie mengsel.
Flespompoen en boerenkool pasta met pecan-broodkruimels
Het klinkt als een vreemd recept, maar de combinatie van de zoete pompoen, licht bittere boerenkool, nootachtige crumble en beetje zuur van de citroen is perfect voor een koude of regenachtige dag.
De Japanse keuken is een favoriet van mij.
De erkenning van de smaak Umami, de balans en structuren van de gerechten uit Japan leveren een heerlijk resultaat.
Noodles met paksoi is een gezond en snel gerecht.
Dus als je je nog afvraagt "Wat eten we deze week?", dan zou ik dit Japanse noodle gerecht zeker toevoegen.
Krokante gnocchi met cherry tomaatjes, basilicum en rucola
Dit heerlijke zomerse gnocchi recept gaat volledig tegen de instructies van het product in.
We gaan de gnocchi samen met de cherry tomaten roosteren in de oven voor een zoete smaak en krokante bite.
Mexicaanse kippensoep met zoete aardappel, avocado koriander en kaas.
Hear me out.
Mexicaanse kippensoep, klinkt heerlijk; toch?
Alle ingrediënten schrikken je misschien af, maar dit gerecht voor de beste kippensoep allertijden is mijn lievelings.
Deze soep is vullend en tegelijkertijd licht.
Het is extreem makkelijk om te maken en hoeft niet lang te staan.
Deze soep eet ik vaak op een verjaardag, of wanneer er veel mensen over de vloer komen voor bijvoorbeeld een etentje of feest.
Het is makkelijk te vergroten qua hoeveelheden en voor iedereen lekker omdat je ook toppings neer kunt zetten op tafel.
De combinatie van zoete aardappel, koriander, limoen, tomaat en komijn geven de soep de heerlijke Mexicaanse smaken.
Pro tip: De soep is nog lekkerder de volgende dag.
Dit recept is het oer-Hollandse recept voor pepernoten (maar eigenlijk Kruidnoten!). Het is een geweldig, smakelijk en gemakkelijk te volgen recept voor de feestdagen. Pepernoten zijn eigenlijk niet de half ronde knapperige units die we verwachten. De traditionele pepernoot heeft een dobbelsteenachtige, ongelijke vorm. Pepernoten, aka kruidnoten, zijn een Nederlandse soort gekruide koekjes. Ze worden traditioneel gegeten op 5 december, of Sinterklaasdag. Pepernoten zijn tegenwoordig in Oktober al te vinden in veel winkels en supermarkten. Maar, als je ze thuis wilt maken, is hier een recept voor het bakken van pepernoten dat je kunt proberen! Bekijk ook: [Recept voor speculaas- en pepernootkruiden](https://receptdelen.nl/recepten/speculaaskruiden-via-mees-rutten)
Speculaas- of koekkruiden zijn heel lekker in pepernoten, kruidnoten of speculaas (duh!).
Het is ook heel lekker om het in havermout te doen, dan is het iets dragelijker.
Deze verse springrolls zijn de shit.
Schijnbaar komen springrolls voornamelijk uit Vietnam, waar ze gỏi cuốn (gerolde salade) worden genoemd.
Erg lekker, veel variatie, makkelijk te bereiden. Wat wil je nog meer?
Dit is een recept voor de beste pasta bolognese. Deze klassieker is heerlijk met een rood wijntje voor elk seizoen. Het duurt minimaal 45 minuten om de saus in te koken, maar liever langer!
Deze hamburger combineert alle smaakpatronen tot een sappig, zoetzuur, zout en umami smaak gevuld resultaat.
Elk ingrediënt krijgt z'n eigen plaats en geeft z'n eigen smaak.
Bij deze burger is het van belang dat je de koude ingrediënten voorbereid voordat je de burger gaat bakken, anders is je burger straks te gaar omdat je te lang bezig bent met dingen snijden.
Deze pastasalade is ideaal om van te voren te maken. Je kunt het meenemen naar het park, naar een etentje of voor onderweg in de auto.
Vooral in de zomer is dit een heerlijk gerecht.