Mini Kamado

Mini Kamado Barbecue

Een mini kamado is een kleiner type Japanse keramische BBQ. Het is een geweldige manier om buiten te koken en lekker te genieten van je eten.

Ik ben dol op mijn mini kamado barbeque! Het is een kleine, draagbare barbeque die makkelijk te gebruiken is en waarmee je heerlijk eten kunt bereiden. Maar wat ik het leukst vind aan deze mini kamado is dat hij zo veelzijdig is.

Met Koningsdag neem ik de kamado altijd mee om heerlijk langs het water te kunnen grillen met vrienden en familie. De kamado grill weegt maar een kilo of 20 dus dat kan net!

  • Snel warm
  • Makkelijk op te bergen
  • Je kunt hem tillen

Scroll naar:

Review

Met de mini kamado kun je niet alleen vlees en vis bereiden, maar ook pizza's, broodjes en zelfs desserts! Het enige wat je nodig hebt is een beetje creativiteit en een goed recept. En het mooie is dat de mini kamado snel warm is, dus je hoeft niet lang te wachten voordat je kunt gaan koken.

Ik heb de mini kamado ook al een paar keer gebruikt om voor een grotere groep mensen te koken. Dit vergt wel wat tactisch plannen, want de mini kamado is natuurlijk kleiner dan een grote barbeque. Maar met een beetje organisatie kun je gemakkelijk voldoende eten voor een groep bereiden.

Er is één ding waar je wel op moet letten als je de mini kamado gebruikt: zorg dat je altijd houtskool gebruikt en geen briketten. Briketten geven namelijk een chemische smaak af die je eten verpest. Maar als je houtskool gebruikt, krijg je heerlijke, smaakvolle gerechten die iedereen zal smaken.

In conclusion: de mini kamado barbeque is een fantastisch apparaat waarmee je heerlijk eten kunt bereiden. Het is snel warm, veelzijdig en makkelijk te gebruiken. Zorg alleen wel dat je altijd houtskool gebruikt in plaats van briketten. Dan zul je genieten van de lekkerste gerechten die je ooit hebt geproefd!

Onderhoud

Maak je mini kamado schoon na elk gebruik: Je wilt niet dat etensresten zich ophopen en de boel verstopt raken, toch? Gebruik een borstel en aspook om de resten en as te verwijderen.

Check de afdichting: Je wilt dat je mini kamado luchtdicht is, zodat je eten gelijkmatig wordt bereid. Dus controleer regelmatig de afdichting tussen het deksel en de basis om te voorkomen dat er lucht ontsnapt.

Weg met vet en olie: Vet en olie kunnen zich ophopen en brandgevaar veroorzaken. Dus maak je mini kamado regelmatig schoon met een sopje van warm water en afwasmiddel. Gebruik een staalborstel om het rooster schoon te maken.

Bewaar je mini kamado droog: Als je je mini kamado niet gebruikt, bewaar hem dan op een droge plaats. Anders kan het beschadigd raken door vocht, regen en nat reinigen.

Vervang versleten onderdelen: Als onderdelen zoals de afdichting of het rooster versleten zijn, vervang ze dan. Het houdt je mini kamado goed werkend en gaat langer mee.

Alle food blogs over kookartikelen op ReceptDelen.nl zijn geschreven na uitgebreid gebruik van een product. Dit zijn dan ook geen sponsorposts. Indien dat wel zo is, staat dat er bij.

Oh, trouwens!

Op deze website kun je recepten delen met vrienden, familie of collega's

Als je een account maakt, kun je vervolgens op de Profiel pagina mensen uitnodigen. Zij accepteren dan de uitnodiging op hun account onder Profiel.

Vervolgens zie je op de Recepten pagina, alle publieke recepten maar ook de geheime recepten van jouw groep!

Account aanmaken

ReceptDelen.nl

made by Mees Rutten

twitter
twitter
instagram
instagram