The Bastard Kamado Grill

Review: The Bastard Kamado Grill

Als je op zoek bent naar de beste kamado barbecue, dan is The Bastard een uitstekende keuze. Deze keramische barbecue is gebouwd om lang mee te gaan en biedt een geweldige combinatie van prestaties, duurzaamheid en veelzijdigheid. In deze review bespreek ik mijn ervaringen met The Bastard en wat deze kamado zo speciaal maakt.

Als barbecue-fanaat heb ik verschillende kamado's uitgeprobeerd, maar geen enkele kwam in de buurt van The Bastard. Deze keramische barbecue is gebouwd om lang mee te gaan en biedt een geweldige combinatie van prestaties, duurzaamheid en veelzijdigheid.

Op Amazon kun je de barbecue bestellen. Koop hier The Bastard

Scroll naar:

Review

Wat is een kamado?

Voor degenen die niet bekend zijn met kamado's: het is een type barbecue dat zijn oorsprong vindt in Japan en is gemaakt van keramiek of andere hittebestendige materialen. Het unieke ontwerp van een kamado zorgt ervoor dat de hitte perfect wordt vastgehouden, waardoor je een zeer nauwkeurige controle hebt over de temperatuur en het kookproces.

De grootte van The Bastard

Een van de redenen waarom ik zo enthousiast ben over The Bastard is de grootte. Het kookoppervlak is ruim en biedt de mogelijkheid om meerdere gerechten tegelijkertijd te bereiden. Dit is vooral handig als ik een groot gezelschap heb en verschillende soorten vlees en groenten wil serveren. Let wel op dat je geen rokerige of sappige dingen samen grillt, dan kan de smaak overspringen op je andere gerecht.

Kwaliteit van The Bastard

The Bastard is een hele sterke barbecue. Ik was blij verrast door de kwaliteit van de materialen en de constructie van de barbecue. Het voelt zeer solide en robuust aan en is duidelijk gebouwd om lang mee te gaan. Je kan hem opzich best prima buiten bewaren, maar dan gaat het wat sneller achteruit met de barbecue.

Stevigheid van The Bastard

Een ander aspect waar ik dol op ben, is de stevigheid van The Bastard. Het is een zware barbecue en wanneer ik de deksel open, blijft de barbecue stevig op zijn plek staan. Het is even wennen omdat je moet leren dat de barbecue niet omvalt. Indien je de barbecue op een tafel hebt, pas dan op met hobbels of richels want de keramische schaal kan snel barsten.

Het kookproces met The Bastard

The Bastard is ontzettend veelzijdig en biedt een breed scala aan kookmogelijkheden. Je kan niet alleen grillen, maar ook roken, bakken en stoven. Het is fantastisch om te zien hoe goed de barbecue presteert bij verschillende bereidingstechnieken. Als je iets gaat roken blijft de barbecue heel lang op een stabiele temperatuur en heeft minimaal houtskool nodig.

Concurrerende kamado's

Natuurlijk zijn er andere kamado's op de markt die kunnen concurreren met The Bastard. Zoals de Big Green Egg en de Kamado Joe. Echter, na het uitproberen van meerdere modellen ben ik ervan overtuigd dat The Bastard de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. De Green Egg vond ik zelf wat minder kwalitatief aanvoelen. Als je bekend bent met kamado's, dan weet je dat The Bastard vaak wordt vergeleken met de Green Egg. Ik heb de Green Egg ook uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat ik persoonlijk The Bastard wat stabieler en prettiger vind werken.

Onderhoud van The Bastard Kamado Grill: Houd Jouw BBQ Als Nieuw

Het is belangrijk om te weten hoe je deze barbecue in topconditie houdt. Regelmatig onderhoud is essentieel om ervoor te zorgen dat de barbecue goed blijft presteren en er als nieuw uit blijft zien.

Schoonmaken na elke kooksessie

Na elke kooksessie is het belangrijk om de barbecue schoon te maken. Verwijder de asresten en laat de barbecue afkoelen. Wanneer de barbecue volledig is afgekoeld, kun je de roosters en de binnenkant van de barbecue schoonmaken met een zachte borstel en een mild schoonmaakmiddel.

Regelmatig inspecteren van de afdichting

De afdichting tussen de deksel en de basis van de barbecue is van cruciaal belang voor de prestaties van de barbecue. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afdichting te inspecteren en te controleren op eventuele slijtage of beschadiging. Als je scheuren of beschadigingen opmerkt, dan is het tijd om de afdichting te vervangen.

Behoud van de keramische schaal

The Bastard Kamado Grill is gemaakt van hoogwaardig keramiek dat bestand is tegen extreme temperaturen en weersomstandigheden. Om ervoor te zorgen dat de keramische schaal in topconditie blijft, is het belangrijk om deze regelmatig te behandelen met een speciaal reinigingsmiddel. Dit voorkomt dat vuil en roet zich ophopen en dat de schaal zijn glans verliest.

Onderhoud van de luchtschuiven

De luchtschuiven van The Bastard Kamado Grill zorgen voor een nauwkeurige controle van de temperatuur. Het is daarom belangrijk om deze regelmatig schoon te maken en vrij te houden van vuil en asresten. Controleer ook regelmatig of de luchtschuiven nog soepel bewegen en vervang ze indien nodig.

Bescherming van de barbecue

Tot slot is het belangrijk om de barbecue te beschermen tegen weersomstandigheden en vuil wanneer deze niet in gebruik is. The Bastard Kamado Grill wordt geleverd met een speciale hoes om de barbecue te beschermen tegen regen en vuil. Gebruik deze hoes wanneer je de barbecue niet gebruikt en zorg ervoor dat de barbecue droog en schoon blijft.

Conclusie

The Bastard Kamado Grill is een geweldige barbecue die gebouwd is om lang mee te gaan. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat de barbecue in topconditie blijft en jarenlang blijft presteren als nieuw. Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant opvolgt en gebruik alleen speciale reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor keramische barbecues. Door goed voor je barbecue te zorgen, kun je optimaal genieten van de heerlijke gerechten die je ermee kunt bereiden.

Alle food blogs over kookartikelen op ReceptDelen.nl zijn geschreven na uitgebreid gebruik van een product. Dit zijn dan ook geen sponsorposts. Indien dat wel zo is, staat dat er bij.

Oh, trouwens!

Op deze website kun je recepten delen met vrienden, familie of collega's

Als je een account maakt, kun je vervolgens op de Profiel pagina mensen uitnodigen. Zij accepteren dan de uitnodiging op hun account onder Profiel.

Vervolgens zie je op de Recepten pagina, alle publieke recepten maar ook de geheime recepten van jouw groep!

Account aanmaken

ReceptDelen.nl

made by Mees Rutten

twitter
twitter
instagram
instagram