Wat je misschien nog nodig hebt
Stappen
Groente snijden
Zet de oven aan op 200 graden. Snij daarna de broccoli, sjalotjes en knoflook in stukken. (Hoeft niet heel klein, want je pureert het later.) Snij de courgette in plakjes.
Courgette in de oven
Leg de courgette plakjes op een overplaat (met bakpapier). Doe er wat olijfolie overheen en wat zout en peper. Doe de plaat in de oven (ongeveer 15 min.).
Bouillon maken
Maak ondertussen alvast de bouillon. Doe 1 liter water in een pan en zet deze op het vuur. Doe er twee (groente)bouillonblokjes bij en wacht tot ze zijn opgelost. Zet daarna het vuur uit.
Courgette uit de oven
Haal de courgette uit de oven en doe deze in de bouillon. Leg daarna een nieuw velletje bakpapier op de bakplaat.
Broccoli in de oven
Leg de broccoli, sjalotjes en knoflook op een overplaat (met bakpapier). Doe er wat olijfolie overheen en wat zout en peper. Doe de plaat in de oven (ongeveer 15 min.). Ondertussen kan je alvast opruimen of de tafel dekken. :-)
Broccoli uit de oven
Haal de broccoli, sjalotjes en knoflook uit de oven en doe deze in de bouillon. Mix de bouillon nu met een staafmixer. (Ondertussen kan je een broodje afbakken.)
Witte kruidenboter
Voeg er eventueel witte kruidenboter aan toe (1,5 eetlepel). Warm de soep nog even op op het vuur en wacht tot de kruidenboter is gesmolten.