Stop de ijsblokjes in het martini-glas om het glas
Dit doe je om het glas lekker koud te kunnen uitserveren.
Maak een espresso
Op jou eigen favoriete manier.
Stop de Vodka (25ml) en Stroopwafel-likeur (50ml) in een cocktailshaker
Wees niet bang, de volgorde maakt niet uit
Voeg de koffie en het ijs toe aan de shaker
Haal de ijsblokjes uit het glas die het glas verkoelen. Deze stop je na het toevoegen van de espresso ook in de shaker.
"Shake it like a Polaroid picture"
Shake de cocktail ongeveer 20 - 30 seconden.
Schenk de cocktail uit in het martini-glas
Het is heel belangrijk dat de ijsklontjes in de shaker blijven zitten. Deze wil je namelijk niet in je cocktail omdat deze dan waterig wordt. Gebruik hiervoor bij het uitschenken een cocktail-zeef of leg een groot keukenmes op de rand van de cocktailshaker tijdens het uitschenken zodat de ijsblokjes in de shaker bijven zitten.
(optioneel) Garnering
Leg drie koffiebonen op de schuimlaag van de cocktail.