Foto van Flespompoen en boerenkool pasta met pecan-broodkruimels
van 1 reviews

Flespompoen en boerenkool pasta met pecan-broodkruimels

serveert: 4door: Mees Ruttenop: 2022-03-13

Het klinkt als een vreemd recept, maar de combinatie van de zoete pompoen, licht bittere boerenkool, nootachtige crumble en beetje zuur van de citroen is perfect voor een koude of regenachtige dag.

IngrediëntenStappen

Ingrediënten

Stappen

  1. Pecan broodkruimels

    Plaats roosters in het bovenste en onderste deel van de oven en verwarm voor op 175°C. Spreid de pecannoten en panko uit op een kleine omrande bakplaat en rooster ze op het bovenste rooster, schep ze halverwege om, tot de noten een iets donkerder zijn en de panko goudbruin is, 4 a 6 minuten. Laat iets afkoelen, meng de pecannoten en panko in een kleine kom met de citroenrasp, 1 tl. olie en een snufje zout. Zet opzij.

  2. Flespompoen

    Verhoog de oventemperatuur tot 200°C. Schil de flespompoen, snij door midden en verwijder de zaden (deze kun je eventueel bewaren en roosteren), snijd in blokken van ongeveer 3 a 4 centimeter. Verdeel de pompoen over 2 omrande bakplaten; besprenkel met 2 eetl. olie. Strooi er oregano over, breng op smaak met zout en peper en schep om. Rooster, schep halverwege om, tot ze zacht en bruin op plekken zijn, 25-30 minuten.

  3. Pasta

    Kook ondertussen de pasta in een grote pan met ruim gezouten kokend water, af en toe roerend, tot ze al dente zijn, ongeveer 2 minuten minder dan de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar 1½ kopje pasta kookvocht.

  4. Saus

    Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote pan (Dutch Oven) op medium. Bak knoflook, al roerend, tot ze zacht maar niet bruin zijn, ongeveer 1 minuut. Voeg boerenkool toe en kook, al roerend, tot het begint te slinken, ongeveer 2 minuten. Voeg 1 kopje gereserveerde pasta-kookvloeistof toe, dek de pan af en kook tot de boerenkool volledig geslonken is, ongeveer 4 minuten. Haal de deksel van de pot, voeg roomboter toe en roer tot het gesmolten is. Voeg Parmezaanse kaas en pasta toe en kook, al roerend, met een tang en indien nodig meer kookvocht van de pasta toe, tot de pasta al dente is en de saus de pasta bedekt, ongeveer 2 minuten. Haal van het vuur en meng de pompoen, peterselie en het citroensap erdoor. Proef en breng indien nodig op smaak met meer zout.