Een heerlijk en makkelijk recept waarmee je je huis omtovert tot een Franse bakker.
Dit recept is zo makkelijk dat iedereen hiermee zelf een stokbrood kan bakken!
Alleen het laten rijzen van het deeg duurt wat langer.
Doe alle ingrediënten samen in een kom. Kneed het deeg goed. Laat dit dan 15 minuten staan.
Kneden maar!
Kneed het deeg 2/3 keer met telkens 15 minuten ertussen. Dan kan het deeg even goed rusten. (maak je handen een beetje nat zodat het deeg niet aan je handen plakt!)
Als je dit hebt gedaan maak je een mooie bal van het deeg.
Rijzen
Laat de bal deeg in de kom. Doe er een theedoek overheen en laat het 12 tot 24 uur in de koelkast rijzen. Niet meer kneden dus!!
Voorverwarmen over
Verwarm de oven voor op 250 graden.
Deeg verdelen
Maak je aanrecht klaar voor het deeg door veel meel op het aanrechtblad te strooien. Haal het deeg uit de kom en verdeel het in drie gelijken stukken.
Stokbroodjes maken
Maak van de deegbloppen mooie langwerpige rollen. Nu gaat het op stokbrood lijken!
Leg ze op een bakplaat en leg de theedoek er overheen en laat het voor een laatste keer rijzen voor 20-30 minuten.
Bakken maar!
Maak met een scherp mesje lijnen in het deeg zodat het deeg mooi open gaat tijdens het bakken.
Doe de bakplaat met de 3 broden in de over en laat het voor 15-20 minuten bakken op 250 graden. (wordt het brood een beetje te snel bruin? Zet de over dan wat lager!)
Smullen maar!
Zijn de broden mooi goudbruin? Haal ze uit de over en laat ze een beetje afkoelen.
Na 10 min kan je er lekker van eten!
Tip: doe er een beetje roomboter op of jam, dan lijkt het net of je in La France bent! Bon appetit!