Foto van Gezonde Brusselse wafels
Link naar het originele recept
van 1 reviews

Gezonde Brusselse wafels

serveert: 6door: Sefanja Severinop: 2023-12-29

Dit recept is een aanpassing van een bestaand recept zodat het uitsluitend ingrediënten bevat uit de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

Ingrediënten
Stappen

Ingrediënten

Stappen

  1. Eiwit kloppen

    Splits de eieren en klop het eiwit luchtig in een vetvrije kom.

  2. Melkmengsel maken

    Maak de melk en het bruisende water lauwwarm (niet warmer dan 45 °C) en meng ze met het gist en het eigeel.

  3. Beslag maken

    Klop het melkmengsel door het meel tot er geen klonten meer zijn en klop dan de zonnebloemolie door het beslag. Schep daarna het stijfgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag zodat je weinig lucht verliest.

  4. Beslag laten rijzen

    Leg een vochtige theedoek over de beslagkom en laat het beslag 30 minuten rijzen.

  5. Wafels bakken

    Vet het wafelrooster eventueel in en verwarm deze tijdens het rijzen voor op een hoge temperatuur. Schenk een soeplepel beslag per wafel in het wafelijzer en sluit het deksel zonder aandrukken. De wafel is klaar zodra er weinig stoom uit komt (3-5 minuten). Leg de wafel op een bakrooster of serveer direct met vers fruit.

Favoriete kookboeken van het moment

VOER | Tobias Camman

VOER | Tobias Camman

Koop op Amazon

Bij Bijdendijk thuis

Bij Bijdendijk thuis

Koop op Amazon

Dessert Person: Recipes and Guidance for Baking with Confidence

Dessert Person: Recipes and Guidance for Baking with Confidence

Koop op Amazon

BBQ recepten voor op een kamado

BBQ recepten voor op een kamado

Koop op Amazon

ReceptDelen.nl

made by Mees Rutten

twitter
twitter
instagram
instagram