Foto van Gyoza (japanse dumplings)
van 1 reviews

Gyoza (japanse dumplings)

serveert: 2door: Mees Ruttenop: 2022-03-20

Dit is het makkelijkste, snelste en lekkerste gyoza recept voor ongeveer 30 stuks. Dit gerecht, de japanse dumplings, zijn op zichzelf al een hele maaltijd en de saus vult elke smaak aan waarvan je niet wist dat je hem wou proeven. De meeste ingrediënten van dit gerecht kun je vinden bij supermarkt. De mirin, sake en gyozavellen kun je vinden bij de Toko!

IngrediëntenStappen

Ingrediënten

Stappen

  1. Mise en place

    Ontdooi je gyozavellen. Snij de Chinese kool in repen. Snij de bosui in dunne ringetjes. Rasp de gember. Breek een ei in een schaaltje en klop deze los. Hak de garnalen fijn. Hak het gehakt in de lengte zodat het heel fijn wordt.

  2. Gyoza vulling maken

    Meng in een kom het vlees met de garnalen, de kool, de uiringetjes en de gember. Voeg het geklopte ei, sojasaus, mirin en sake toe en roer alles goed door elkaar.

  3. Gyoza's maken

    Leg een gyozavel op een werkblad en schep met 1,5 theelepel van de vulling in het midden van het vel. Maak de randen van het vel een beetje vochtig en vouw het vel "door de helft" zodat je een soort D vorm krijgt. Knijp goed de vellen samen, begin bovenin en werk omlaag met je vingers. Als je teveel gyozavulling hebt gepakt kun je dat er gewoon uitplukken. Maak de rest van de gyoza pakketjes tot je vulling of vellen op zijn.

  4. Aanbakken en stomen

    Verwarm 2 eetlepels olie in een grote koekenpan waar je een deksel voor hebt (of gebruik zometeen aluminium folie). Zet de gyoza rechtop in de pan. Als ze niet allemaal passen, bak ze dan in porties. Bak de gyozapakketjes tot de onderkant goudbruin en krokant is. Schenk 125ml water in de pan, dek de pan af en laat de gyoza 5 minuten stomen tot het vocht verdampt is.

  5. De allerlekkerste gyozasaus

    Meng 2 tl suiker met 2 el warm water tot de suiker is opgelost. Voeg de sojasaus, rijstazijn, chili olie of chilivlokken (nanami togarashi) en olie, de gehakte knoflook, sesamzaakjes en sesamolie.