Foto van Japanse noodles met paksoi en kip of tofu
van 1 reviews

Japanse noodles met paksoi en kip of tofu

serveert: 2door: Mees Ruttenop: 2022-11-15

De Japanse keuken is een favoriet van mij. De erkenning van de smaak Umami, de balans en structuren van de gerechten uit Japan leveren een heerlijk resultaat.

Noodles met paksoi is een gezond en snel gerecht. Dus als je je nog afvraagt "Wat eten we deze week?", dan zou ik dit Japanse noodle gerecht zeker toevoegen.

Ingrediƫnten
Stappen

Ingrediƫnten

Stappen

  1. Image of step 0 called: Snijden

    Snijden

    Snijd de bosui en leg de donkere ringen apart voor garnering. Snipper de knoflook en gember.

    Was en snijd de paksoi hoe je hem wilt, ik doe meestal redelijk grof. Snijd de kip in kleine blokjes, of de tofu hoe je hem wilt.

    Kook alvast water.

  2. Marineren

    Marineer de kip of tofu in de sojasaus, mirin, vissaus, sesamolie, Ve-tsin / MSG, Nanami Togarashi en sesamzaadjes/furikake.

  3. Eieren koken

    Kook water en leg de eieren in het kokende water voor 6.5 minuten. Zorg er voor dat de eieren op kamertemperatuur zijn, anders barsten ze sneller.

    Wanneer je de eieren uit het water haalt, kun je ze het beste in ijswater leggen of in een bak met koud water leggen. Pel de eieren voorzichtig!

  4. Hitte!

    Kook water en kook de noodles volgens instructies op de verpakking. Je hebt altijd liever meer dan weinig water omdat er anders teveel zetmeel in het water ziet waardoor alles gaat plakken.

    Verhit neutrale olie (zonnebloem, arachide) in een wok of gietijzeren- of hapjespan. Bak de witte en lichtgroene delen van de bosui samen met de knoflook en gember op middelhoog vuur.

    Voordat je de kip toevoegt, verhoog je het vuur naar hoog. Laat de pan kort opwarmen, voeg vervolgens de kip of tofu toe.

    Bak dit aan totdat het redelijke verkleuring toont, maar nog niet gaar is, en voeg vervolgens de paksoi toe. Bak dit ongeveer 5 minuten, breng op smaak met zout en peper.

  5. Samenvoegen

    Giet de noodles af. In een diepe kom: voeg je de noodles toe, de kip of tofu met paksoi en het ei. Maak het af met de groene bosui ringen, koriander en dien op met een halve limoen. De limoen kan de zoute en umami smaak goed versterken vanwege het zoetzure sap.

Favoriete kookboeken van het moment

VOER | Tobias Camman

VOER | Tobias Camman

Koop op Amazon

Bij Bijdendijk thuis

Bij Bijdendijk thuis

Koop op Amazon

BBQ recepten voor op een kamado

BBQ recepten voor op een kamado

Koop op Amazon