Foto van Krokante gnocchi met cherry tomaatjes, basilicum en rucola
van 1 reviews

Krokante gnocchi met cherry tomaatjes, basilicum en rucola

serveert: 2door: Mees Ruttenop: 2022-08-11

Dit heerlijke zomerse gnocchi recept gaat volledig tegen de instructies van het product in. We gaan de gnocchi samen met de cherry tomaten roosteren in de oven voor een zoete smaak en krokante bite.

IngrediëntenStappen

Ingrediënten

Stappen

  1. Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de ui in partjes en kneus (met een mes) de knoflook behoud de schil. Meng vervolgens de ui, knoflook, tomaten, gnocchi, 3 el olie en 1,25 tl zout. Breng op smaak met vers gemaalde zwarte peper. Leg vervolgens op één bakplaat (met bakpapier).

  2. Roosteren

    Rooster alles, roer het een of twee keer om, totdat de gnocchi goudbruin is en de tomaten gebarsten zijn. Ongeveer 25-30 minuten.

  3. Dressing

    Na het roosteren, haal je de knoflook van de bakplaat. Deze pel je en doe je in een bakje. Pureer het met een vork samen met de rest van het zout (0.25 tl). Voeg het citroensap en één eetlepel (of twee) olie toe. Meng dit, breng op smaak met zout en peper.

  4. Samenvoegen

    Voeg de rucola, basilicum (scheur de grote bladeren) en parmezaan (of niet, voor vegan) toe aan de bakplaat en meng het geheel. Bestrooi het met dressing en verdeel over de borden. Eet smakelijk!