net zoveel parmazaanse kaas als je dromen toelaten (of ±30 gram)
1 el verse citroen sap
Stappen
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de ui in partjes en kneus (met een mes) de knoflook behoud de schil.
Meng vervolgens de ui, knoflook, tomaten, gnocchi, 3 el olie en 1,25 tl zout. Breng op smaak met vers gemaalde zwarte peper.
Leg vervolgens op één bakplaat (met bakpapier).
Roosteren
Rooster alles, roer het een of twee keer om, totdat de gnocchi goudbruin is en de tomaten gebarsten zijn. Ongeveer 25-30 minuten.
Dressing
Na het roosteren, haal je de knoflook van de bakplaat. Deze pel je en doe je in een bakje. Pureer het met een vork samen met de rest van het zout (0.25 tl).
Voeg het citroensap en één eetlepel (of twee) olie toe.
Meng dit, breng op smaak met zout en peper.
Samenvoegen
Voeg de rucola, basilicum (scheur de grote bladeren) en parmezaan (of niet, voor vegan) toe aan de bakplaat en meng het geheel.
Bestrooi het met dressing en verdeel over de borden.