Foto van Lamsschouder van de BBQ
van 1 reviews

Lamsschouder van de BBQ

serveert: 4door: Peetjeop: 2022-10-02

Lamsvlees gegaard op kolen in een Dutch Oven

Ingrediënten
Stappen

Ingrediënten

Stappen

  1. Mis en place

    Snij de WUPS brunoise en kruid de lamsschouder een paar uur van te voren zodat de kruiden lekker in het vlees kunnen trekken

  2. Image of step 1 called: Bereiding

    Bereiding

    Ik heb een voorliefde om het vlees van een (lichte) rooksmaak te voorzien. Heb hier de lamsschouder een kleine 20 minuten in de rook van Whiskey hout gegeven. Daarna is het vlees over direct vuur flink aangezet.

    Nadat het vlees is aangezet mocht deze even van het vuur om plek te maken voor de Dutch Oven. Laat deze goed heet worden en fruit vervolgens, op de koriander na, alle groenten om te beginnen met de wortels. Als alle groentes ietwat glazig zijn doe je de roomboter erbij. (Roomboter hoeft niet per se maar wij houden er gewoonweg van)

    Vervolgens gaat het vlees erbij. Giet de wijn en de bouillon erbij totdat de groentes net onderstaan.

    Verlaag de temperatuur van de BBQ naar de 100-150 graden, doe de deksel op de Dutch Oven en wacht 3 uur. Daarna valt het vlees van het bot en kan je lekker aan tafel.

    Serveer bijv. met Couscous.

Favoriete kookboeken van het moment

VOER | Tobias Camman

VOER | Tobias Camman

Koop op Amazon

Bij Bijdendijk thuis

Bij Bijdendijk thuis

Koop op Amazon

BBQ recepten voor op een kamado

BBQ recepten voor op een kamado

Koop op Amazon