Foto van Mexicaanse kippensoep met zoete aardappel, avocado koriander en kaas.
van 1 reviews

Mexicaanse kippensoep met zoete aardappel, avocado koriander en kaas.

serveert: 4door: Mees Ruttenop: 2022-04-25

Hear me out. Mexicaanse kippensoep, klinkt heerlijk; toch?

Alle ingrediënten schrikken je misschien af, maar dit gerecht voor de beste kippensoep allertijden is mijn lievelings.

Deze soep is vullend en tegelijkertijd licht. Het is extreem makkelijk om te maken en hoeft niet lang te staan.

Deze soep eet ik vaak op een verjaardag, of wanneer er veel mensen over de vloer komen voor bijvoorbeeld een etentje of feest. Het is makkelijk te vergroten qua hoeveelheden en voor iedereen lekker omdat je ook toppings neer kunt zetten op tafel.

De combinatie van zoete aardappel, koriander, limoen, tomaat en komijn geven de soep de heerlijke Mexicaanse smaken.

Pro tip: De soep is nog lekkerder de volgende dag.

Ingrediënten
Stappen

Wat je misschien nog nodig hebt

gietijzeren pan

SKEPPSHULT Braadpan

Koop op Amazon

ijzeren pan

Buyer Metalen Koekenpan

Koop op Amazon

koekenpan

GreenPan Keramische Koekenpan

Koop op Amazon

Ingrediënten

Stappen

  1. Aardappelen en kip

    Breng 1,5 liter water aan de kook en kook de zoete aardappel 5 a 7 minuten, tot ze redelijk makkelijk in te prikken zijn maar niet uit elkaar vallen.

    Kook vervolgens de kippendij 5 a 8 minuten, blijf vooral kijken wanneer deze gaar is. Wanneer de kip gekookt is, pak je twee vorken en "shred" je de kip zodat het uiteindelijk lijkt op pulled chicken of pulled pork.

    Maak gelijk een liter kippenbouillon, snijd de tomaten, avocado, limoen, tortilla's en ui. Rasp de kaas.

  2. Aanfruiten

    In een grote pan, waar de soep uiteindelijk in moet passen, verwarm je 2 eetlepels olie op medium. Voeg vervolgens de uien toe en fruit voor 10 minuten tot ze zacht zijn. Voeg dan de knoflook (geperst), komijn, zout en peper toe en fruit nog een minuut.

    Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook (zachtjes). Voeg de kip, tomaten, limoensap, zoete aardappelen en koriander toe. Zet het vuur uit en sluit af met een deksel.

  3. Tortilla's

    In een koekenpan, gietijzeren pan of op je gasfornuis bak je de tortilla's aan, in een beetje olie, tot ze bruin en knapperig zijn. Pas op dat ze niet verbranden. Wanneer ze klaar zijn na ongeveer 5 minuten, strooi je er wat zout overheen en kun je ze neerleggen als topping.

  4. Serveren

    Je kunt de soep van te voren in elkaar zetten, namelijk zo:

    • Schep de soep in een kom
    • Voeg avocado, koriander, kaas en tortilla reepjes aan toe

    Maar, je kunt iedereen dit ook lekker zelf laten doen en dan kun je misschien ook nog genieten van je nieuwe lievelingssoep op je verjaardag, want: zoals mijn vader altijd zegt: "Ik ben Assepoester niet".

    Eet smakelijk!

Favoriete kookboeken van het moment

VOER | Tobias Camman

VOER | Tobias Camman

Koop op Amazon

Bij Bijdendijk thuis

Bij Bijdendijk thuis

Koop op Amazon

BBQ recepten voor op een kamado

BBQ recepten voor op een kamado

Koop op Amazon