Foto van Omgekeerde perentaart met zoute karamel
van 1 reviews

Omgekeerde perentaart met zoute karamel

serveert: 5door: Thirzaop: 2023-05-11

Een heerlijke decadente en ook nog eens makkelijk te bereiden Tarte tatin met peer en gezouten karamel... En als 'kers op de taart' een ricotta room met verse vanille :-) Probeer deze maar eens een nacht te bewaren... Hij gaat vast de eerste dag al op!

Ingrediƫnten
Stappen

Wat je misschien nog nodig hebt

Ingrediƫnten

Stappen

  1. Voorbereiden - oven

    Oven op 200 graden voorverwarmen.

  2. Voorbereiden - peren

    Peren schillen en in dikke plakken snijden.

  3. Voorbereiden - bladerdeeg

    Bladerdeeg vellen uit de vriezer leggen om te ontdooien

  4. Voorbereiden - ovenschaal

    Tarte Tatin vorm (bij voorkeur stenen schaal) - invetten met boter.

  5. Bereiden - karamelstroop

    Boter en suiker in een steelpannetje laten smelten en goed mengen. Als het mengsel bubbelt neem je het van het vuur af.

  6. Bereiden - kruiden

    Kaneel, kardemom en zeezout door het suikermengsel roeren.

  7. Bereiden - Tarte Tatin bouwen

    Suikermengsel in de ovenschaal gieten - bodem moet bedekt zijn met een flinke laag.

  8. Bereiden - Tarte Tatin bouwen

    Peerplakken in een mooi patroon verdelen in de karamelstroop. Mag dakpansgewijs over elkaar heen, mag ook gewoon vlak in de schaal. Is afhankelijk van hoe groot je schaal is.

  9. Bereiden - Tarte Tatin bouwen

    Bladerdeeg vellen verdelen over de peren. Je duwt de vellen aan de rand wat dieper in de schaal, zodat ze straks een klein opstaand randje vormen. Wrijf de naden een beetje dicht, zo goed als het gaat.

  10. Bereiden - Schaal in de oven

    Zet de schaal in de oven en bak ongeveer 40 minuten.

  11. Afkoelen

    Haal de Tarte Tatin uit de oven en laat afkoelen tot de karamelstroop wat dikker wordt.

  12. Bereiden - Ricotta room met vanille

    Doe de ricotta in een glazen schaal en voeg vanille-merg en poedersuiker toe. Mix met een mixer tot de room goed gemengd en wat luchtiger is. Zet in de koelkast tot gebruik.

  13. Tarte Tatin serveren

    Zet een bord ondersteboven op de ovenschaal en keer de Tarte Tatin zo snel mogelijk om. Als je het langzaam doet, loopt de karamelstroop er namelijk uit :-)

    Serveer met een dot ricottaroom. Bon appetit!

Favoriete kookboeken van het moment

VOER | Tobias Camman

VOER | Tobias Camman

Koop op Amazon

Bij Bijdendijk thuis

Bij Bijdendijk thuis

Koop op Amazon

Dessert Person: Recipes and Guidance for Baking with Confidence

Dessert Person: Recipes and Guidance for Baking with Confidence

Koop op Amazon

BBQ recepten voor op een kamado

BBQ recepten voor op een kamado

Koop op Amazon

ReceptDelen.nl

made by Mees Rutten

twitter
twitter
instagram
instagram