Open kookmodus!Ingrediënten50 gram spekreepjes100 gram rundergehakt1 blokje runderbouillon (of echte)2 takken verse oregano1 teen knoflook1 ui1⁄2 wortel2 stengels selderij1⁄3 prei2 el tomatenpuree1 blikje tomaten2 glazen rode wijn (1 voor de chef)100 gram pasta (pp)olijfolie
StappenAanbakkenSpek goudbruin bakken, rundergehakt toevoegen en met wat olijfolie rullen.SmaakmakersDaarna ui, wortel, knoflook, selderij en prei toevoegen en kort meebakken.AfblussenVoeg de Oregano toe. Tomatenpuree toevoegen en 2 min meebakken, goed roeren. Afblussen met glas rode wijn.SausDaarna tomaten in blik erbij, en het blik vullen met kraanwater en bouillonblokje (of echte bouillon) en dat ook in de pan toevoegen.PruttelenMinstens 45 min op laag vuur op laten staan, langer is beter.PastaPasta al dente koken. Gooi 2 a 3 eetlepels kookvocht bij de saus wanneer de pasta bijna klaar is (zo bindt de saus beter aan de pasta).