Foto van De Beste Pasta Bolognese
van 1 reviews

De Beste Pasta Bolognese

serveert: 4door: Mees Ruttenop: 2022-03-06

Dit is een recept voor de beste pasta bolognese. Deze klassieker is heerlijk met een rood wijntje voor elk seizoen. Het duurt minimaal 45 minuten om de saus in te koken, maar liever langer!

IngrediëntenStappen

Ingrediënten

Stappen

  1. Aanbakken

    Spek goudbruin bakken, rundergehakt toevoegen en met wat olijfolie rullen.

  2. Smaakmakers

    Daarna ui, wortel, knoflook, selderij en prei toevoegen en kort meebakken.

  3. Afblussen

    Voeg de Oregano toe. Tomatenpuree toevoegen en 2 min meebakken, goed roeren. Afblussen met glas rode wijn.

  4. Saus

    Daarna tomaten in blik erbij, en het blik vullen met kraanwater en bouillonblokje (of echte bouillon) en dat ook in de pan toevoegen.

  5. Pruttelen

    Minstens 45 min op laag vuur op laten staan, langer is beter.

  6. Pasta

    Pasta al dente koken. Gooi 2 a 3 eetlepels kookvocht bij de saus wanneer de pasta bijna klaar is (zo bindt de saus beter aan de pasta).