Foto van De Beste Pasta Bolognese
van 1 reviews

De Beste Pasta Bolognese

serveert: 4door: Mees Ruttenop: 2022-03-06

Dit is een recept voor de beste pasta bolognese. Deze klassieker is heerlijk met een rood wijntje voor elk seizoen. Het duurt minimaal 45 minuten om de saus in te koken, maar liever langer!

Ingrediënten
Stappen

Ingrediënten

Stappen

  1. Aanbakken

    Spek goudbruin bakken, rundergehakt toevoegen en met wat olijfolie rullen.

  2. Smaakmakers

    Daarna ui, wortel, knoflook, selderij en prei toevoegen en kort meebakken.

  3. Afblussen

    Voeg de Oregano toe. Tomatenpuree toevoegen en 2 min meebakken, goed roeren. Afblussen met glas rode wijn.

  4. Saus

    Daarna tomaten in blik erbij, en het blik vullen met kraanwater en bouillonblokje (of echte bouillon) en dat ook in de pan toevoegen.

  5. Pruttelen

    Minstens 45 min op laag vuur op laten staan, langer is beter.

  6. Pasta

    Pasta al dente koken. Gooi 2 a 3 eetlepels kookvocht bij de saus wanneer de pasta bijna klaar is (zo bindt de saus beter aan de pasta).

Favoriete kookboeken van het moment

VOER | Tobias Camman

VOER | Tobias Camman

Koop op Amazon

Bij Bijdendijk thuis

Bij Bijdendijk thuis

Koop op Amazon

Dessert Person: Recipes and Guidance for Baking with Confidence

Dessert Person: Recipes and Guidance for Baking with Confidence

Koop op Amazon

BBQ recepten voor op een kamado

BBQ recepten voor op een kamado

Koop op Amazon

ReceptDelen.nl

made by Mees Rutten

twitter
twitter
instagram
instagram