Foto van Risotto champignon
van 1 reviews

Risotto champignon

serveert: 2door: Annaop: 2022-03-10

Een heerlijke romige makkelijke risotto met champignons.

IngrediƫntenStappen

Ingrediƫnten

Stappen

  1. Voorbereiding

    Kook je bouillon, zet deze vervolgens op laag vuur en houd binnen handbereik. Snipper de ui en knoflook. Scheur de champignons in eetbare stukken. Rasp de parmezaanse kaas.

  2. Aanfruiten

    Fruit de ui en knoflook aan in olijfolie op middel tot laag vuur voor 6 minuten in een hapjespan. Voeg nu de rijst erbij en bak dit 2 minuten tot het er glazig uitziet. Giet vervolgens de wijn erbij en laat dit verdampen.

  3. Koken

    Kook de risotto op middelhoog vuur. Wanneer het vocht is verdampt voeg je een soeplepel bouillon toe. Dit proces herhaal je tot de bouillon op helft is.

  4. Champignons aanbakken

    Verwarm 2 eetlepels in een koekenpan. Voeg de champignons en de tijm toe. Dit bak je 6 minuten tot ze donkerbruin kleuren. Vergeet ondertussen niet de risotto in de gaten te houden en de bouillon toe te voegen wanneer dit verdampt is.

  5. Afronden

    Proef de rijst wanneer de bouillon bijna op is. Als deze niet hard aanvoelt is de rijst klaar. Meng de rijst met de champignons en de kaas. Breng op smaak met zout en peper en eten maar! (: