Kook je bouillon, zet deze vervolgens op laag vuur en houd binnen handbereik.
Snipper de ui en knoflook.
Scheur de champignons in eetbare stukken.
Rasp de parmezaanse kaas.
Aanfruiten
Fruit de ui en knoflook aan in olijfolie op middel tot laag vuur voor 6 minuten in een hapjespan. Voeg nu de rijst erbij en bak dit 2 minuten tot het er glazig uitziet. Giet vervolgens de wijn erbij en laat dit verdampen.
Koken
Kook de risotto op middelhoog vuur. Wanneer het vocht is verdampt voeg je een soeplepel bouillon toe. Dit proces herhaal je tot de bouillon op helft is.
Champignons aanbakken
Verwarm 2 eetlepels in een koekenpan. Voeg de champignons en de tijm toe. Dit bak je 6 minuten tot ze donkerbruin kleuren. Vergeet ondertussen niet de risotto in de gaten te houden en de bouillon toe te voegen wanneer dit verdampt is.
Afronden
Proef de rijst wanneer de bouillon bijna op is. Als deze niet hard aanvoelt is de rijst klaar.
Meng de rijst met de champignons en de kaas.
Breng op smaak met zout en peper en eten maar! (: