Kook de pasta in een grote pan kokend gezouten water, af en toe roerend, al dente. Giet de pasta af en bewaar anderhalf kopje kookvocht van de pasta.
Asperges aanbakken
Verhit ondertussen olie in een grote "Dutch Oven" of een andere zware pan op middelhoog tot het warm is.
Voeg asperges toe, breng op smaak met zout en bak, al roerend, tot ze wat kleur beginnen te krijgen, ongeveer 1 minuut.
Voeg knoflook, citroenschil en rode pepervlokken toe en bak, al roerend, tot het geurig is, ongeveer 30 seconden.
Haal van het vuur en laat staan tot de pasta gaar is.
Samenvoegen
Voeg de gekookte pasta en basilicum toe aan de pan met het aspergemengsel en zet terug op middelhoog vuur.
Pers het sap van beide citroenen in de pot en voeg de Parmezaanse kaas en 1 kopje gereserveerde pasta water toe.
Bak, roer constant en voeg indien nodig meer kookvocht van de pasta toe, tot de saus romig en geëmulgeerd is en de pasta bedekt is, ongeveer 1 minuut.
Proef en breng indien nodig op smaak met meer zout.
Verwijder knoflook en gooi weg.