Foto van Springrolls
van 1 reviews

Springrolls

serveert: 2door: Mees Ruttenop: 2022-08-11

Deze verse springrolls zijn de shit. Schijnbaar komen springrolls voornamelijk uit Vietnam, waar ze gỏi cuốn (gerolde salade) worden genoemd. Erg lekker, veel variatie, makkelijk te bereiden. Wat wil je nog meer?

IngrediëntenStappen

Ingrediënten

Stappen

  1. Snijden en koken

    Snijd alles langwerpig zodat het in een rijstvel past. Snijd de mango in blokjes. Snijd de pinda's grof. Snijd de gember en knoflook fijn. Snijd de zalm in blokjes (als je die hebt). Snij de bosui in ringetjes. Kook de noedels volgens de verpakking.

  2. Dressing?

    Meng 2 el sojasaus, 1 tl vissaus, 1 tl sesamolie, een (halve) rode peper en de pinda's tot een soort dressing.

  3. Vis marineren

    Marineer de zalm of garnalen in gember, knoflook, 1.5 el sojasaus, zout en peper.

  4. Klaar zetten

    Voordat we klaar zijn moeten we nog een schaal of pan met lauw/warm water neerzetten om de rijstvellen los te weken. Dit doe je maar een seconde of 5 a 10 per vel. Je kunt dit gerecht op twee manieren serveren. 1. Alles alvast oprollen 2. Alles neerzetten en zelf je rollen maken Ik vind het leuk om het zelf te rollen, dan is elke rol anders. Leg een geweekt vel neer op een vochtig bord (anders plakt ie vast). Leg vervolgens de noedels, komkommer, wortel, mango, dressing met pinda's, vis, koriander en bosui of een deel hiervan langwerpig op een vel. Vouw de zijkanten dicht en rol vervolgens de springroll dicht. Eetsmakelijk!