Foto van Steak Burrito Bowl
van 1 reviews

Steak Burrito Bowl

serveert: 2door: Mees Ruttenop: 2022-03-08

Deze heerlijke Steak Burrito Bowl is gevuld met de beste smaken van Mexico en eet als een Pokébowl zonder stokjes.

IngrediëntenStappen

Ingrediënten

Stappen

  1. Koriander Limoen marinade

    Doe 2/3 van de koriander, sap van een halve limoen, 3 teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper in een keukenmachine en pulse tot de textuur mooi en een beetje grof is. Zorg ervoor dat de knoflook volledig is verwerkt. Als je geen keukenmachine hebt, kun je de marinade maken door de koriander, jalapenos en knoflook heel licht te snijden en de ingrediënten vervolgens met een vork in een kom te mengen.Voor een minder pittige versie, verwijder de binnenkant van de jalapeno en was hem onder koud water en zorg ervoor dat je er niets van in je ogen krijgt. Bewaar de marinade maximaal een week in de koelkast.

  2. Koriander Limoen Rijst

    Was de rijst in een grote kom onder koud water gedurende 2-5 minuten tot het water helder is. Laat vervolgens minimaal 5 minuten weken. Kook ongeveer 300ml water in een pan, giet de rijst er bij en laat 10 minuten op laag vuur sudderen of tot het water in de rijst is verdampt en de rijst zacht is. Doe 2 eetlepels boter op de rijst om te smelten met het vuur uit, dek af en zet opzij. De koriander en limoen worden later voor het opdienen toegevoegd.

  3. Steak Burrito Bowl

    Marineer de steak 2-3 uur in de koelkast in de koriander-limoenmarinade. Als je haast hebt, kun je de biefstuk ook marineren en meteen bakken. Wanneer de biefstuk is gemarineerd, verwarm je een stevige pan of bakplaat en bestrijkt je deze met 1 theelepel olie, bak de steaks ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, verwijdert ze en laat ze 5 minuten rusten voordat je ze aansnijdt. Snijd de ui in dunne ringen en snijd de paprika in dunne reepjes. Nadat je de biefstuk uit de pan hebt gehaald, voegt je de gesneden uien en paprika toe. Zorg ervoor dat je de pan niet wast om alle smaak van de biefstuk te behouden. Kook de uien en paprika's 2-5 minuten of tot de randen goudbruin zijn. Terwijl de biefstuk rust, hak je de groenten (sla, tomaten), en schik ze samen met de koriander-limoenrijst in een grote kom of schaal. Als de steak klaar is, snijd je deze tegendraads in dunne plakjes. Plaats een laag rijst , een laag bonen, tomaten, laag biefstuk en uien, laag salade, en dan bestrooien met een snufje kaas en zure room.