Foto van Zelfgemaakte klassieke hamburger met ei
van 1 reviews

Zelfgemaakte klassieke hamburger met ei

serveert: 2door: Mees Ruttenop: 2022-10-21

Deze hamburger combineert alle smaakpatronen tot een sappig, zoetzuur, zout en umami smaak gevuld resultaat.

Elk ingrediënt krijgt z'n eigen plaats en geeft z'n eigen smaak. Bij deze burger is het van belang dat je de koude ingrediënten voorbereid voordat je de burger gaat bakken, anders is je burger straks te gaar omdat je te lang bezig bent met dingen snijden.

Ingrediënten
Stappen

Wat je misschien nog nodig hebt

Ingrediënten

Stappen

  1. Burgers maken

    Neem het gehakt, uienpoeder, knoflookpoeder, zout, peper en meng dit samen met het ei en paneermeel. Het resultaat moet niet te nat en niet te droog zijn. Vorm van dit mengsel een burger en duw een soort kuil in het midden, dit doe je zodat je geen bolling krijgt in de burger door de warmte. Leg de burgers aan de kant.

  2. Image of step 1 called: Snijden

    Snijden

    Snijd de komkommer en tomaat in dunne plakken. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Snijd de kappertjes fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen.

  3. Ssssssssaussssssss

    Meng de mayo, ketchup en mosterd.

    Frietsaus is geen mayo, margarine is geen roomboter.

    Snijd een deel van de witte ui heel fijn.

    Voeg deze ui en de kappertjes toe aan de saus. Proef de saus, indien deze niet licht-zurig is dan moet je 1 theelepel sap van de augurk of kappertjes toevoegen. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Broodjes

    Snijd je bollen door de midden en besmeer licht met mayonaise. Verhit vervolgens een koekenpan en rooster de broodjes op de mayo kant. De broodjes krijgen een krokante laag omdat er ei in de mayonaise zit.

    Pas op dat het niet verbrand en leg apart.

  5. Image of step 4 called: De perfecte hamburger bakken

    De perfecte hamburger bakken

    Verhit neutrale olie (zonnebloem bijvoorbeeld) in een koekenpan of gietijzeren pan. Wanneer de olie warm is, leg je de hamburgers in de pan. Beweeg de burgers zo min mogelijk, liefst eigenlijk niet.

    Indien je ook spek wilt bakken is nu het moment. Pro tip: Spek uit de oven is het meest knapperig.

    Draai de burgers na een minuut of 3 (afhankelijk van dikte) om. Bak de andere kant van de burger een minuut of twee, zorg voor mooie bruining. Na deze minuten voeg je de roomboter, knoflook en verse kruiden toe (rozemarijn of tijm). Zet het vuur iets lager. Wanneer de boter gesmolten is, pak je een eetlepel en "braise" je de burger. Je giet telkens met de lepel de boter over de burgers heen. Doe dit 1 minuut.

    Na het "braisen" kan je de kaas op de burgers leggen. Leg de burgers in aluminiumfolie en leg apart.

  6. Image of step 5 called: Samenstellen

    Samenstellen

    Dit is je volgorde van onder naar boven: Hamburger broodje onderkant Saus Ijsbergsla Tomaat, augurk en/of komkommer Ui Burger Kaas Ei (eventueel) Saus (op het broodje) Hamburger broodje bovenkant

  7. Opdienen

    Aangezien de burger waarschijnlijk enorm is, gebruik ik zelf altijd een dikke satéprikker of eetstokje. Pro tip: Prik deze niet in het midden maar meer achterin de burger zodat je niet bij de beste hap een stok in je mond krijgt.

    Eet smakelijk!

Favoriete kookboeken van het moment

VOER | Tobias Camman

VOER | Tobias Camman

Koop op Amazon

Bij Bijdendijk thuis

Bij Bijdendijk thuis

Koop op Amazon

Dessert Person: Recipes and Guidance for Baking with Confidence

Dessert Person: Recipes and Guidance for Baking with Confidence

Koop op Amazon

BBQ recepten voor op een kamado

BBQ recepten voor op een kamado

Koop op Amazon

ReceptDelen.nl

made by Mees Rutten

twitter
twitter
instagram
instagram